Неменлив збор - категорија

завали повеќе

Вид збор: Придавка
за жалење, јаден, кутар
Англиски: pitiable Турски: zavallı

завалија повеќе

завалии
Вид збор: Придавка
(немен. по род) Што е за жалење, за грев.
Англиски: pitiable Турски: zavallı

заметлија повеќе

мн. заметлии
Вид збор: Придавка
(немен. по род) досаден, здодевен
(немен. по род) мачен, тегобен

зборлија повеќе

Види и: зборлив (прид.)
зборлии
Вид збор: Придавка
(немен. по род) зборлив
Англиски: talkative

зорле повеќе

Вид збор: Прилог
Со сила, на сила.
Англиски: forcedly Турски: zorla
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - з - ѕ - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ќ - у - ф - х - ц - ч - џ - ш