Неменлив збор - категорија

фалш повеќе

Вид збор: Придавка
лажен, крив, невистинит
Англиски: false, fake Германски: falsch

февруари повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Вториот месец во годината.
Англиски: February Албански: shkurt

феминин повеќе

Вид збор: Придавка
женски, женствен
Англиски: feminine

фер повеќе

Вид збор: Придавка
Чесен, праведен, исправен, во ред.
Англиски: fair

ферманлија повеќе

Вид збор: Придавка
Оној кој поседува ферман.
Турски: fermanlı

фиданбојлија повеќе

мн. фиданбојлии
Вид збор: Придавка
Кој е со виток стас.
Англиски: slender Турски: fidan boylu

фиданлија повеќе

Види и: фидан (м.)
Вид збор: Придавка
Што е како фидан.
Англиски: slender

филан повеќе

Вид збор: Заменка
фиљан
Англиски: certain Турски: filan, falan

фиљан повеќе

Вид збор: Заменка
Некој (одреден), тој и тој.
Англиски: certain Турски: filan, falan

фиран повеќе

Вид збор: Придавка
уништен, упропастен, опустошен
Англиски: ruined Турски: viran

френгузлија повеќе

Вид збор: Придавка
сифилистичен
Англиски: syphilitic
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - з - ѕ - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ќ - у - ф - х - ц - ч - џ - ш