Нестандарден збор - категорија

аксесоар повеќе

мн. аксесоари
Вид збор: Именка, машки род
моден прибор, моден додаток
Англиски: accessory Француски: accessoires

амфотеричен повеќе

амфотерични
Вид збор: Придавка
Молекули со особина да реагираат како киселина и како база.
Англиски: amphoteric

анласер повеќе

мн. анласери
Вид збор: Именка, машки род
Дел на автомобилот (електро-стартер), што служи за стартување на моторот.
Англиски: starter Германски: Anlasser

ариза повеќе

Вид збор: Глагол, свршен
подари
Англиски: present

атерира повеќе

атерираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Слетува на земја.
Англиски: land

атерирање повеќе

Вид збор: Именка, среден род
слетување на земја
Англиски: landing

атик повеќе

атикот
Вид збор: Именка, машки род
Поткровје или просторија во поткровјето.
Англиски: attic
а - б - в - г - д - ѓ - е - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш