Нестандарден збор - категорија

глетува повеќе

глетуваат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Мазни, прави глатки, ѕидови, тавани со шпакла и специјална маса.
Англиски: plane, smoothen Германски: glätten

гунгула повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Голем број на луѓе на едно место.
Англиски: crowd
а - б - в - г - д - ѓ - е - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш