Нестандарден збор - категорија

евалуација повеќе

мн. евалуации
Вид збор: Именка, женски род
Стручна проценка на нешто.
Англиски: evaluation

евалуира повеќе

евалуираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Стручно оценува, дава стручна оценка.
Англиски: evaluate

емственик повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Сигурносен црвено-жолт конец со кој се поврзуваат нотарските акти.
Англиски: files cord

етнофолклор повеќе

(едн.) етнофолклорот
Вид збор: Именка, машки род
етнички фолклор
Англиски: ethno-folklore
а - б - в - г - д - ѓ - е - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш