Нестандарден збор - категорија

извитопери повеќе

извитоперат
Вид збор: Глагол, свршен
Намерно преиначи некоја работа во своја корист.
Англиски: distort

издене повеќе

Види и: дене (несв.)
изденат
Вид збор: Глагол, свршен
За конец - излезе, извлече од местото, од ушите на иглата.
Англиски: put through

илегалчи повеќе

илегалчат
Вид збор: Глагол, несвршен
Живее или работи илегално.

исклучник повеќе

мн. исклучници
Вид збор: Именка, машки род
направа за исклучување
Англиски: switch
а - б - в - г - д - ѓ - е - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш