Нестандарден збор - категорија

ламета повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Накит за новогодишна елка од тенки, светлечки, метални нишки.
Англиски: tinsel Германски: Lametta

лешинар повеќе

мн. лешинари
Вид збор: Именка, машки род
Животно што се храни од лешови.
Англиски: scavenger Српски: лешинар Бугарски: лешояд

личи повеќе

Вид збор: Именка, среден род
Азиска цреша, потекнува од југозападна Азија и јужниот дел на Кина.
Латински: Litchi chinensis Англиски: lychee

ложиште повеќе

мн. ложишта
Вид збор: Именка, среден род
Место каде што се ложи.
Англиски: fireplace

лон повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Работа во која сите материјали и упатството за работа се испорачани, а останува да се додаде човечкиот труд.
Германски: Lohn Албански: pagë
а - б - в - г - д - ѓ - е - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш