Нестандарден збор - категорија

увин повеќе

увиниот
Вид збор: Придавка
Во составот увин чај; чај од мечкино грозје (Arctostaphylos uva-ursi), билка со лековито дејство против заболувања на бубрезите и мочните патишта.
Англиски: uva ursi

угине повеќе

угинат
Вид збор: Глагол, свршен
пцовиса, умре
Англиски: die

ухрани повеќе

ухранат
Вид збор: Глагол, свршен
нахрани, најаде
Англиски: fed
а - б - в - г - д - ѓ - е - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш