Нестандарден збор - категорија

цвикери повеќе

Вид збор: Именка, множина
Очила без странични рамки коишто се прицврстуваат на горниот дел на носот.
Англиски: pince-nez Германски: Zwicker
а - б - в - г - д - ѓ - е - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш