Нестандарден збор - категорија

ѓок повеќе

Види и: ѓокат (м.)
Вид збор: Именка, машки род
бел коњ
Англиски: white horse Турски: gök
а - б - в - г - д - ѓ - е - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш