Образование - категорија

геометрија повеќе

Вид збор: Именка, женски род
Книга, учебник по геометрија.
Англиски: geometry Албански: gjeometria

гимназија повеќе

мн. гимназии
Вид збор: Именка, женски род
Средно училиште за општо образование.
Англиски: middle high school Албански: gjimnaz

гимназијалец повеќе

Види и: гимназист (м.)
ин. гимназијалци
Вид збор: Именка, машки род
гимназист
Англиски: student

гимназист повеќе

мн. гимназисти
Вид збор: Именка, машки род
Ученик во гимназија.
Англиски: student

градиво повеќе

мн. градива
Вид збор: Именка, среден род
Наставен материјал, содржини што треба да се научат.
Англиски: curriculum

градинка повеќе

мн. градинки
Вид збор: Именка, женски род
Установа наменета за згрижување и воспитување на деца од претшколска возраст.
Англиски: kindergarten Албански: kopsht fëmijësh
а - б - в - г - д - е - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш