Образование - категорија

единица повеќе

мн. единици
Вид збор: Именка, женски род
Најниска, слаба оценка во образованието.
Албански: njësh, e dobët

едукативен повеќе

едукативни
Вид збор: Придавка
образовен
Англиски: educative

едукатор повеќе

мн. едукатори
Вид збор: Именка, машки род
наставник, учител, воспитувач
Англиски: educator

едукација повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
образование
Англиски: education Албански: edukim
а - б - в - г - д - е - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш