Пејоратив - категорија

жабар повеќе

мн. жабари
Вид збор: Именка, машки род
Погрден назив за Италијанците поради обичајот да јадат жаби.
Англиски: frog eater Албански: zhabar

женкар повеќе

мн. женкари
Вид збор: Именка, машки род
Тој што претерано им се додворува на жените, што трча по жени.
Англиски: womanizer

женскар повеќе

Види и: женкар (м.)
мн. женскари
Вид збор: Именка, машки род
женкар
Англиски: womanizer

женскаст повеќе

женскасти
Вид збор: Придавка
За машко со нагласени женски особини.
Англиски: feminine
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ф - ц - ч - џ - ш