Пејоратив - категорија

нагнете повеќе

нагнетат
Вид збор: Глагол, свршен
Прејаде, пренасити некого.
Англиски: overfeed Албански: ngop

надрилекар повеќе

мн. надрилекари
Вид збор: Именка, машки род
Лекар без квалификации, лажен лекар, неквалификуван лекар.
Англиски: witch doctor

налапа повеќе

(се) налапаат
Вид збор: Глагол, свршен
Се најаде многу, се прејаде.
Англиски: feed

налока повеќе

(се) налокаат
Вид збор: Глагол, свршен
Лока доволно, до задоволување или претера во локање.
Англиски: booze
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ф - ц - ч - џ - ш