Пејоратив - категорија

ценка повеќе

ценкаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Се договара за цена.
Англиски: haggle
Примери:
Се ценка за ситни пари.

цигански повеќе

циганска
Вид збор: Придавка
Недобро, некултурно; на цигански начин.
Англиски: gipsy

цинцар повеќе

мн. цинцари
Вид збор: Именка, машки род
скржавец
Англиски: miser Албански: cincar, koprrac
(Цинцар) Влав
Англиски: Wallachian Албански: Vlleh
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ф - ц - ч - џ - ш