Пејоратив - категорија

чапкан повеќе

мн. чапкани
Вид збор: Именка, машки род
уличар, коцкар, развратник, никаквец
Англиски: whoremonger Албански: çapkën, rrugaç

челник повеќе

мн. челници
Вид збор: Именка, машки род
Прв човек, водач на некаква група што се занимава со недозволена дејност.
Англиски: leader

чиновник повеќе

мн. чиновници
Вид збор: Именка, машки род
Неуслужлив, нељубезен, некоректен службеник.
Англиски: bureaucrat

чуметина повеќе

Види и: чума (ж.)
Вид збор: Именка, женски род
чума (погрдно)
Примери:
Назад, назад, чуметино / ти ми затре деветина сина.
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ф - ц - ч - џ - ш