Пејоратив - категорија

ѓаур повеќе

Види и: каурин (м.)
мн. ѓаури
Вид збор: Именка, машки род
неверник, христијанин, немуслиман
Англиски: nonbeliever Турски: gâvur

ѓубре повеќе

мн. ѓубриња
Вид збор: Именка, среден род
Тој или тоа што е безвредно.
Англиски: waste Албански: mbeturinë

ѓупчилак повеќе

Види и: ѓупштилак (м.)
мн. ѓупчилаци
Вид збор: Именка, машки род
ѓупштилак
Англиски: gipsy business
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ф - ц - ч - џ - ш