Пејоратив - категорија

јачмениште повеќе

мн. јачменишта
Вид збор: Именка, среден род
јачмен
Англиски: barley Албански: elb i madh

Јенки повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Американец, жител на САД.
Англиски: Yankee Албански: Jenki
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ф - ц - ч - џ - ш