Правда - категорија

хашиш повеќе

(едн.) хашишот
Вид збор: Именка, машки род
Накотична дрога што се добива од индиски коноп.
Англиски: hashish
Примери:
Џвака хашиш.

хероин повеќе

(едн.) хероинот
Вид збор: Именка, машки род
Силно наркотично средство што се добива од морфиум.
Англиски: heroin

хохштаплер повеќе

мн. хохштаплери
Вид збор: Именка, машки род
Измамник од голем стил.
Англиски: con man Германски: Hochstapler

хохштаплерка повеќе

Види и: хохштаплер (м.)
мн. хохштаплерки
Вид збор: Именка, женски род
За жена хохштаплер.

хохштаплерски повеќе

хохштаплерска
Вид збор: Придавка
Кој се однесува на хохштаплер.
Примери:
Хохштаплерска постапка.

хранителство повеќе

Вид збор: Сложенка
Однос меѓу полнолетно деловно способно лице (хранител) и туѓо малолетно дете (храненик, чуваник).
Англиски: foster care
а - б - в - г - д - е - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - џ - ш