Разговорно - категорија

љубовничар повеќе

мн. љубовничари
Вид збор: Именка, машки род
Тој што често ги менува љубовниците.
Англиски: womanizer

љубопитко повеќе

мн. љубопитковци
Вид збор: Именка, машки род
Тој што е љубопитен.
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - з - ѕ - и - ј - к - л - љ - м - н - о - п - р - с - т - ќ - у - ф - х - ц - ч - џ - ш