Ретко - категорија

натпревар повеќе

мн. натпревари
Вид збор: Именка, машки род
Пократок, директен пат.
Англиски: short cut Албански: më shkurt

немски повеќе

немскиот
Вид збор: Придавка
За германски - во состави: немски јазик, немска граматика и сл.
Англиски: german

непризнателен повеќе

непризнателниот
Вид збор: Придавка
Што не е признателен; неблагодарен.
а - г - д - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ф - х - ц - ч - ш