Ретко - категорија

одвлечен повеќе

одвлечениот
Вид збор: Придавка
Што е апстрактен, нестварен.
Англиски: unreal

оксидира повеќе

оксидираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Бојадиса, бојадисува коса во посветла нијанса.
Англиски: colour Албански: ngjyros flokun

он повеќе

Види и: тој (зам.)
Вид збор: Заменка
Лична заменка за трето лице.
Англиски: he Српски: он

опојаде повеќе

опојадат
Вид збор: Глагол, свршен
За инсекти - искаса.
а - г - д - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ф - х - ц - ч - ш