Спорт - категорија

ѓуле повеќе

мн. ѓулиња
Вид збор: Именка, среден род
Кугла, топка, обично железна, за спортски натпревар.
Англиски: shot Турски: gülle Албански: sferë, rruzull
а - б - в - г - д - ѓ - е - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - џ - ш