Сцена - категорија

лакрдија повеќе

мн. лакрдии
Вид збор: Именка, женски род
Театарска претстава со лесна содржина, заснована врз шеговити, апсурдни ситуации.
Англиски: farce Албански: farsë, shfaqje komike

лента повеќе

мн. ленти
Вид збор: Именка, женски род
Специјално долго, тесно и тенко парче пластика сместено во пластична кутија што служи за тонски или визуелни записи.
Англиски: tape Албански: lentë, shirit
а - б - в - г - д - е - з - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш