Сцена - категорија

настапи повеќе

настапат
Вид збор: Глагол, свршен
Се појави, стапи пред публика, во натпревар и сл.
Англиски: perform Албански: çfaq, performoj

неореализам повеќе

(едн.) неореализмот
Вид збор: Именка, машки род
Назив за авангардниот правец во кинематографијата што се развил во Италија по Втората светска војна.
Англиски: neorealism Албански: neorealizëm
а - б - в - г - д - е - з - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш