Сцена - категорија

опера повеќе

мн. опери
Вид збор: Именка, женски род
Група од музичари и пејачи што изведуваат такво дело; оперски ансамбл.
Англиски: company Албански: opera

оперета повеќе

мн. оперети
Вид збор: Именка, женски род
Bид опера со лесна музика и најчесто со весела содржина, во која ролјите се изведуваат со пеење и со говорење.
Англиски: operetta Албански: operetë
а - б - в - г - д - е - з - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш