Сцена - категорија

чига повеќе

мн. чиги
Вид збор: Именка, женски род
Метална, дрвена или пластична сценска конструкција.

чин повеќе

мн. чинови
Вид збор: Именка, машки род
Акт на пиеса и сл.
Англиски: act Албански: akt
а - б - в - г - д - е - з - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш