Транспорт - категорија

ферибот повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Брод за превоз преку река или канал.
Англиски: ferryboat

фургон повеќе

мн. фургони
Вид збор: Именка, машки род
Вагон за багаж, службен вагон.
Англиски: baggage car Албански: van, furgon
а - б - в - г - д - е - ж - з - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - џ - ш