Транспорт - категорија

цепелин повеќе

мн. цепелини
Вид збор: Именка, машки род
Голем апарат за летање со труп наполнет со гас полесен од воздухот.
Англиски: blimp Германски: Zeppelin

цистерна повеќе

мн. цистерни
Вид збор: Именка, женски род
Поголем резервоар, а исто така и автомобил, вагон, брод со таков резервоар за пренесување на течност.
Англиски: tank Албански: cisternë, tank, rezervuar
а - б - в - г - д - е - ж - з - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - џ - ш