Транспорт - категорија

чеза повеќе

мн. чези
Вид збор: Именка, женски род
Вид запрежна двоколка влечена од коњ или коњи.
Англиски: chaise

чуварница повеќе

мн. чуварници
Вид збор: Именка, женски род
Куќичка или просторија покрај пруга во која престојува чуварот.
Англиски: attendant's hut
а - б - в - г - д - е - ж - з - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - џ - ш