Транспорт - категорија

џамбоџет повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Голем патнички авион.
Англиски: jumbo jet Албански: xhambo xhet

џет повеќе

мн. џетови
Вид збор: Именка, машки род
Авион на млазен погон.
Англиски: jet

џип повеќе

мн. џипови
Вид збор: Именка, машки род
Лесен теренски автомобил.
Англиски: jeep Албански: xhip

џипче повеќе

Види и: џип (м.)
мн. џипчиња
Вид збор: Именка, среден род
џип
Англиски: jeep

џонка повеќе

мн. џонки
Вид збор: Именка, женски род
Вид кинески кораб со платнени едра.
Англиски: junk
а - б - в - г - д - е - ж - з - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - џ - ш