Туризам - категорија

годишноодморец повеќе

мн. годишноодморци
Вид збор: Именка, машки род
Лице на годишен одмор.
Англиски: vacationer

гостилница повеќе

мн. гостилници
Вид збор: Именка, женски род
Мал ресторан во кој обично се служат традиционални јадења.
Англиски: inn Албански: gjellëtore

гостин повеќе

мн. гости
Вид збор: Именка, машки род
Човек што престојува во хотел.
Англиски: guest
а - б - в - г - е - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ч - ш