Уметност - категорија

врв повеќе

мн. врвови
Вид збор: Именка, машки род
Централен дел на дејствието во литературно или сценско дело.
Англиски: culmination
а - б - в - г - д - е - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц