Уметност - категорија

интерпретира повеќе

интерпретираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Изведе, изведува уметничко дело.
Англиски: perform Албански: interpreton, performon
а - б - в - г - д - е - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц