Хипокористика - категорија

големичок повеќе

големички
Вид збор: Придавка
голем
Англиски: large

големок повеќе

Види и: голем (прид.)
големкиот
Вид збор: Придавка
голем
Англиски: large

гугалче повеќе

мн. гугалчиња
Вид збор: Именка, среден род
Бебе што гуга.

гуганче повеќе

Види и: гугалче (ср.)
мн. гуганчиња
Вид збор: Именка, среден род
гугалче

гуде повеќе

мн. гудиња
Вид збор: Именка, среден род
прасе
Англиски: piglet

гуце повеќе

мн. гуциња
Вид збор: Именка, среден род
гуде
Англиски: porky
б - в - г - д - е - ж - з - ѕ - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ќ - у - х - ч