Хипокористика - категорија

зајко повеќе

мн. зајковци
Вид збор: Именка, машки род
зајак
Англиски: rabbit

згодничок повеќе

Види и: згоден (прид.)
згоднички
Вид збор: Придавка
згоден
Англиски: attractive

здравице повеќе

Види и: здравје (ср.)
(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
здравје

зеленичок повеќе

зеленичкиот
Вид збор: Придавка
зелен
Англиски: green

земјица повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
земја
Англиски: land

земјичка повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
земја
Англиски: land

золвиче повеќе

мн. золвичиња
Вид збор: Именка, среден род
золва
Албански: kunatë
б - в - г - д - е - ж - з - ѕ - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ќ - у - х - ч