патка

мн. патки
Вид збор: Именка, женски род
Ранг: 10930
1. пајка, шатка
Латински: Аnаѕ Англиски: duck
Употреба: Зоологија
2. измислица
Англиски: hoax, canard
Употреба: Преносно значење , Разговорно
Примери:
новинарска патка