крокодил

мн. крокодили
Вид збор: Именка, машки род
Ранг: 10543
Големо водно животно слично на гуштер што живее во водите на тропските предели, а телото му е покриено со тврда ковчести крлушки.
Латински: Crocodilia Англиски: crocodile
Употреба: Зоологија
Примери:
Hилски крокодил.