клунар

мн. клунари
Вид збор: Именка, машки род
1. Општ назив за цицачи што во телесната градба имаат карактеристики на птици и на влекачи и живеат во географската област на Австралија.
Латински: Monotremata Англиски: Monotreme Албански: sqepator
Употреба: Зоологија
2. Цицач што несе јајца, со долг клун и долга опашка и со сиво-кафеаво крзно што живее во водите на Австралија.
Латински: Ornithorhynchus anatinus Англиски: Platypus Албански: sisor që bën vezë
Употреба: Зоологија