реуматизам

реуматизмот
Вид збор: Именка, машки род
Автоимуно заболување на зглобовите и мускулите.
Латински: rheumatismus Англиски: rheumatism
Употреба: Медицина , Нестандарден збор
Примери:
Акутен и хроничен реуматизам.