аба ж.

аба (ж.)

Тој, прикрепникот мој, едвај вадеше по некој грош леб да донесе, та за в'на и козина ниет не стори да купи Токо . ,. дај ми ношчо Илково ако миа за потплетување: некој калци, некој чорапи или некоа аба.
„Крпен Живот“ од Стале Попов (1953)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи