амалски прид.

амалски (прид.)

Селската работа е амална, ама немам гајле.
„Пиреј“ од Петре М. Андреевски (1983)
Оваа амалска активност никад не би ти сметала, ако у лифтот не ти се сопатници: Пакистанецот што копа на кари и ти диши у врат, малиот Кинез со уште помали ноџиња, бабичката што го носи на мочање мастифот што е голем ко липицанер...
„Тибам штркот“ од Зоран Спасов Sоф (2008)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи