аминува несв.

аминува (несв.)

Молитви, слушам, аминувате, та се молите, нели? Така ли е, Велике? - Не, другар комесар...
„Големата удолница“ од Петре Наковски (2014)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи