апсорпција ж.

апсорпција (ж.)

Со апсорпцијата на Европа од страна на Русија и на Британската Империја, од страна на Соединетите држави, две од трите постоечки супер-држави, Евразија и Океанија, веќе беа практично формирани.
„1984“ од Џорџ Орвел (1998)