кауш м.

кауш (м.)

Глигор и Арсо, молчејќи, тргнаа по него. Ги водеше низ сите кауши, фаќаше замрачени места.
„Пустина“ од Ѓорѓи Абаџиев (1961)
- Триесет грама се доста... - За сите во каушот.
„Пустина“ од Ѓорѓи Абаџиев (1961)
Во празниот кауш лежеа како фрлени наземи двајца затвореници.
„Пустина“ од Ѓорѓи Абаџиев (1961)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК