лаже несв.

лаже (несв.)

Го куражам, го лажам. И го прелагав: вечерта отидовме кај Маса Ќулумоска.
„Пиреј“ од Петре М. Андреевски (1983)
Ама младост! Се надеваш, се лажеш.
„Пиреј“ од Петре М. Андреевски (1983)
- Не лажеш, ме прашува Мирковиќ. - Јас сум селанец, господине, велам, и јас не знам да лажам.
„Пиреј“ од Петре М. Андреевски (1983)