об (преф.)

На судот животните ги претставувал адвокат кој об­ич­но ги бранел нивните дела со тврдења дека тие, како божји суштества, имаат исти права да живеат во одре­дена средина или да јадат некои билки.
„МАРГИНА бр. 34“ (1996)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК