штитоносец м.

штитоносец (м.)

Ранет бил, штитоносец бил, прв ќе појде со знамето на надевањата во нови преграби. Исклештено ждракал.
„Тврдоглави“ од Славко Јаневски (1990)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи