ѕвездаллија прид.

ѕвездаллија (прид.)

Беше работлив и ѕвездаллија и за него, меѓу осумте метлари во чаршијата, имаше најмногу работа.
„Светилка за Ханука“ од Томислав Османли (2008)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи