јастог м.

јастог (м.)

Очите ни се, по традиција, скришен резервоар за желби. како за таен улов остриги, јастози пиздици и листови.
„Ерато“ од Катица Ќулавкова (2008)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК